Murmur (4+)

Grensgeval / Aifoon
Première
zo 27 okt 14:00 en 16:00
27 okt
14:00 en 16:00

Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist.
Een fantasierijke compositie voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.

Murmur: fluisteren; murmelen; brommen; morren; kabbelen; klateren; ruisen.
 

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug en sleept als een slak over de grond.
 

Plots beginnen ook de rugzakken van het publiek te zoemen. Alles en iedereen wordt deel van een wervelwind van geluid in een luidsprekerlandschap. Fluisterend, murmelend, brommend, morrend, kabbelend, klaterend, ruisend …

 

Na de succesvolle familievoorstelling plock! (2017) kropen de makers van Grensgeval opnieuw met kompanen Camiel Corneille en Stijn Dickel in de studio tijdens een residentie in De Grote Post. Resultaat: aanstekelijk nieuw circus- en geluidstheater voor alle zintuigen!

Onderdeel van:
Coproducties

Credits

concept Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Stijn Dickel

acrobatie Camiel Corneille

regie Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens

dramaturgie Mieke Versyp

geluidscompositie Stijn Dickel (aifoon)

software-ontwikkeling Tim de Paepe

hardware Jeroen Vandesande

kostuums Dorine Demuynck

lichtontwerp Geert Vanoorlé

coproducenten grensgeval i.s.m. aifoon, Provinciaal domein Dommelhof/Theater op de Markt, C-Takt, MiraMiro, Sabam for Culture
met steun van De Vlaamse Overheid, Stad Gent, De Grote Post, Circuscentrum, Circusnext

met dank aan Sterre De Vresse, Ward Mortier, Camille Paycha