De Grote Post
Danny Willems

Reverence

Chris Lomme & Michael De Cock/KVS
vr 8 nov 18:30
8 nov
18:30

Reverence: een buiging met eerbied naar het publiek. Die maken we met veel plezier voor actrice Chris Lomme, die de afgelopen zestig jaar ontelbare keren op dezelfde manier haar publiek bedankte in de Vlaamse theaters.

Begin 2019 werd Chris Lomme tachtig. Tien jaar geleden schreef theatermaker Michael De Cock na lange gesprekken met haar Achter de Wolken, een voorstelling die later verfilmd werd met ‘la Lomme’ zelf in de hoofdrol. Die geslaagde samenwerking herhalen ze nu in de ontroerende, intieme voorstelling Reverence.

 

Met een handvol beelden uit het VRT-archief, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes onder het toeziend oog van choreografe Lisbeth Gruwez, kijkt Chris Lomme tegelijk vooruit en over haar schouder. Ze stelt zich kwetsbaar maar sterk op in deze doorvoelde monoloog over groot verdriet, klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

Reverence - Chris Lomme & Michael De Kock/KVS
Stephan Vanfleteren

Bij de buren

Voorstellingen ‘Bij de Buren’ vinden plaats op een locatie buiten Oostende. We verzamelen in de Lokettenzaal. Het aanvangsuur geeft het uur van het vertrek van de bus aan.

 

Naast je ticket voor de voorstelling zijn een broodje, babbel en busreis van De Grote Post naar cc Casino Koksijde inbegrepen in de prijs.

De energie van Gruwez is voelbaar, zij het dan subtiel.

Het Nieuwsblad

Credits

tekst/regie Michael De Cock

spel Chris Lomme

choreografie Lisbeth Gruwez