Phile Deprez

De Oesterprinses

Flat Earth Society
za 30 nov 20:00
30 nov
20:00
  • 30 nov
    20:00
    zaal Grote Post
    normaal

Hiep hiep! Flat Earth Society blaast twintig kaarsjes uit en dat vieren ze met een herneming van hun meest succesvolle werk.

De Oesterprinses is een stille film van Ernst Lubitsch uit 1919 die de band van live begeleiding voorziet. De composities zijn van frontman Peter Vermeersch.

 

De Oesterprinses vertelt het verhaal van oestermagnaat Quaker, een man zo rijk dat hij een butler in dienst heeft om zijn sigaar vast te houden terwijl hij rookt. De film is een satirische blik op de grenzeloze rijkdom van de Amerikaanse bourgeoisie in de roaring twenties.

 

Dolle jazzpret met het heerlijk tegendraadse Flat Earth Society.

 

Fair Saturday

Het concert van Flat Earth Society staat geregistreerd voor Fair Saturday. Dit wil zeggen dat de inkomsten van de cd en dvd verkoop op de avond van de voorstelling gaan naar O.666.

 

Wat is Fair Saturday?

Fair Saturday is een wereldwijde beweging die een verbindende, positieve sociale impact wil genereren op elke laatste zaterdag van november - de dag meteen na 'Black Friday', de hoogmis van het consumentisme. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking in het teken van Fair Saturday, waarbij er maar één vereiste is: hun evenement ondersteunt een goed doel naar keuze.  

 

Steun O.666

Dit jaar valt Fair Saturday op 30 november 2019, dezelfde dag waarop FES De Oesterprinses speelt in De Grote Post. 

 

Daarom doen we samen met Flat Earth Society een warme oproep naar het publiek om de cd of dvd te kopen op de avond van de voorstelling. Elke euro gaat naar de werking van O.666.

 

Wat is O.666?

O.666 is een broedplaats en labo voor ondernemers, makers, sociale actoren, kunstorganisaties en burger-initiatieven. Netwerken, samenwerken, ontmoeten, verbinden, creëren en innoveren vormen de kern van de organisatie. Lees meer op de website van O.666.

 

Spannende, complexe muziek waaruit plezier weerklinkt.

London Jazz News

Credits

Met de steun van de Vlaamse regering.