Liefde tussen de lijnen: Over de liefde gesproken

Alicia Gescinska, Heleen Debruyne, Wim Slabbinck, Bregje Hofstede, Adriaan van Dis, Elise Caluwaerts en Aaron Wajnberg
zo 9 feb 10:30
9 feb
10:30
  • 9 feb
    10:30
    zaal Kleine Post
    Geweest

Op 7, 8 en 9 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het minifestival Liefde tussen de Lijnen. 

Wat is er mooier dan op zondagmorgen in theaterzitjes tegen elkaar leunen voor ieders favoriete onderwerp: de liefde! In het gezelschap van twee ervaren schrijvers, twee specialisten in relaties en seks en een glasheldere sopraan en dito pianist tillen we dat moment naar hogere sferen.

 

Dit veelzijdige programma ‘Over de liefde gesproken’ noemen, vraagt om wat verduidelijking. Die taak ligt in de bekwame handen van auteur-filosoof Alicia Gescinska (bekend van de roman ‘Een Soort van Liefde’ en ‘Wanderlust’ op Canvas).


Heleen Debruyne is co-auteur van ‘Vuile Lakens’, gekapitteld als ‘een onderzoek naar seks en lichaam’. Zij gaat in tweespraak met Wim Slabbinck, klinisch seksuoloog en auteur van ‘Waarom mannen geen seksboeken kopen?’. Zij hebben het over de meer vleselijke kant van de liefde, over psychologische en fysieke processen. Waarom gaan wij meestal samenhokken na de verliefdheid en blijven wij in dat samenlevingsmodel? Is dat een biologische onvermijdelijkheid? Of kan het ook anders?

 

Bregje Hofstede tekende met ‘Drift’ voor een van de beste romans van de voorbije twee jaar. Het is het autobiografische relaas van het stukgelopen huwelijk met haar grote liefde, prachtig beschreven, tragikomisch en genadeloos eerlijk. Zij komt hierover vertellen, maar ook over haar engagement in het Nieuw Feminisme.

 

Adriaan van Dis kan een monumentaal literair oeuvre voorleggen. Van zijn eerste novelle ‘Nathan Sid’ (1983) tot zijn laatste roman ‘In het Buitengebied’ (2017), samen een onuitputtelijke bron van thema’s en domeinen. Of ken je hem nog als de charismatische televisiepresentator van ‘Hier is…Adriaan Van Dis’ en VPRO/Zomergasten’? In ‘Over de Liefde Gesproken’ nemen we er alvast de indrukwekkende roman ‘Ik kom terug’ bij, het meesterwerk over de liefde van en voor zijn moeder (Libris Literatuur prijs 2015).

 

Voor het romantische parfum in zang en klank kijken wij reikhalzend uit naar de komst van Elise Caluwaerts en Aaron Wajnberg. De sopraan is de lieveling van tal van internationale operahuizen. Aan haar zijde vind je pianist Aaron Wajnberg, de vaste begeleider van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang 2018. Tijdens het zondagochtendprogramma presenteren zij samen een selectie liederen en aria’s van Robert Schumann, Richard Strauss, Reynaldo Hahn en Giuseppe Verdi.