De Grote Post
Telma Lannoo

De Grote Invitatie

Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. Wetopia
za 16 okt 16:00 - 18:00
16 okt
16:00 - 18:00
  • 16 okt
    16:00 - 18:00
    Na de voorstelling heffen we het glas in De Panoramazaal. Je ticket wordt bij aankomst omgezet in drankbonnetjes.
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Een uitnodiging om samen stad te maken.

Verhuist Flagey naar Mariakerke?
Is de tuinwijk de toekomst?
Wordt de Vuurtorenwijk de proeftuin voor de grote uitdagingen van Oostende?

De Grote Invitatie is een uitnodiging aan de Oostendenaars om samen aan hun stad te werken. Om mee te denken, mee te ontwerpen en mee te realiseren.

Op 16 oktober stellen we de resultaten van de ateliers voor aan de wereld. We nodigen jou en de partners uit om mee een project te verwezenlijken en, wie weet, een grote verbintenis aan te gaan!

De Grote Invitatie

Onder een boom in de Vuurtorenwijk, het Westerkwartier en Mariakerke kwamen Oostendenaars de voorbije maanden samen om onze stad te verbeteren. In groepjes van 10 dachten ze na over het potentieel van elke wijk. Nu zijn ze klaar om hun plannen voor de drie wijken te delen met de wereld.

Verwacht je aan een feestelijke samenkomst waarbij de deelnemers vertellen over de rol die hun wijk opneemt in de toekomst van Oostende. We geven ook het woord aan de organisaties die zich engageren om mee hun schouders onder De Grote Invitatie te zetten. In de slotceremonie gaan we de wijken en de organisaties verbinden. Daarna heffen we samen het glas op de grote verbintenis!

Lees meer op de website van het festival van de architectuur.

Credits

een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut

in samenwerking met Wetopia making cities together en de Oostendenaars.
 

Met raad en daad bijgestaan door een groeiend aantal partners: Stad Oostende, de Stadsmariniers, Buurtwerk Vuurtorenwijk, Ontmoetingscentra ’t Viooltje en De Ballon, Stadsatelier, De Grote Post, Klein Verhaal, De Oostendse Haard, Hangtime, The Crystal Ship en VLIZ.

Met dank aan de spelers van de Nationale Loterij.