De Grote Post

Mdou Moctar + Dushime

zo 1 mei 20:00 - 23:00
1 mei
20:00 - 23:00
  • 1 mei
    20:00 - 23:00
    Deuren open om 20:00, start concert om 21:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Mdou Moctar brengt de ultieme mix van desert blues en psych-rock. 

De Nigerese virtuoze Touareg-gitarist Mdou Moctar bracht op 21 mei 2021 voor het eerst een plaat uit op het toonaangevende Matador Records. ‘Afrique Victime’ werd in openlucht opgenomen bij hem thuis in Niger en etaleert de souplesse van de band en het talent en veelzijdigheid van Mdou Moctar op elektrische en akoestische gitaar. 

De plaat werd bij de release overal lovend onthaald. Bij DJ Mag was het ‘Album Of The Month’. Intussen duikt Mdou Moctar ook op in verschillende jaaroverzichten zoals de Abum Top 50 Pitchfork (8° plaats), The Guardian (10°) en OOR (3°). 

Pitchfork schreef ‘The Tuareg guitarist and his bandmates deliver the fullest picture of his gifts yet. (8.4)’ en bij Oor klonk het: ‘De vergelijking met Hendrix heeft niets te maken met koloniaal superioriteitsdenken, maar dient om het hoge niveau van de Toeareg-muzikant uit Niger aan te geven.’

Dushime

Dushime voorziet de support van deze avond. Haar dromerige, rustgevende stem past als geen ander bij de subtiele beats en noise die ze begeleidt. 

In samenwerking met KAAP en Muziekclub De Zwerver.