De Grote Post

Double Bill: Horror

KRAPP + Dimitri Goossens
vr 14 okt 19:00 - 22:00
14 okt
19:00 - 22:00
  • 14 okt
    19:00 - 22:00
    zaal Kleine Post

Een avondje griezelen met de voorstelling Weird Tales over een iconische horrorplek– mee ontwikkeld tijdens een residentie in De Grote Post, een hapje en een drankje, en daarna een lezing over de spiegel die horror ons voorhoudt.

Weird Tales - KRAPP

coproductie - theater

In de zomer van 1816 huren Lord Byron en Dr. Polidori de Villa Diodati aan het meer van Genève. Ze krijgen vrolijk bezoek van Percy en Mary Shelley, maar het zomeruitje valt in het water. Een vulkanische winter trekt over Europa. Uit verveling bedenkt Byron de weerwolf en Polidori de vampier; Mary schrijft het begin van Frankenstein; Percy valt flauw en staakt zijn poging. Want wat als hun monsterlijke hersenspinsels een eigen leven beginnen te leiden?

Lezing Horror - Dimitri Goossens

denken

Filosoof Dimitri Goossens werkt aan een boek over filosofie en horror. Volgens hem schenken hooggeleerde filosofen te weinig aandacht aan het genre. Ze vertoeven liever in metafysische kringen om discussies over het zijn te voeren. En dat terwijl horror ons zo veel kan leren over het alledaagse leven. Wat licht er op als we in de duistere spiegel kijken die horror ons voorhoudt?

Credits

Weird Tales

van & met Krapp vzw (Mats Vandroogenbroeck, Nona Demey Gallagher, Timo Sterckx) en Greet Jacobs

tekst Mats Vandroogenbroeck

in coproductie met De Grote Post