De Grote Post
Victoria Rose Roy

Nomadics

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
Creatietournee
za 3 jun 20:00 - 21:00
3 jun
20:00 - 21:00
  • 3 jun
    20:00 - 21:00
    Je kan vooraf meewandelen met de dansers / Je kan de voorstelling ook bijwonen zonder mee te wandelen
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap.

In Nomadics nemen acht dansers het publiek mee op trip. Letterlijk: ze gaan samen met jou wandelen.

De dansers verschijnen op een afgesproken uur in Westende-Bad en pikken je op voor een kilometerslange tocht richting Oostende waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Ze worden één, dansers en toeschouwers, een groep wandelaars die zich samen weten maar altijd zichzelf kunnen blijven.

Eindigen doen jullie op de scène in De Grote Post, waar de wegen weer scheiden. Dan kan de performance beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug. De dansers verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots, soms zelfs mens. In Nomadics verschijnen ze evenwaardig en met elkaar verbonden in een voortdurende transformatie.

Muziek en licht zorgen voor een totaalervaring. De elektronische composities van Maarten Van Cauwenberghe bootsen het geluid van stad en land niet na, maar verklanken de ziel van de tocht – we noemen het environmental techno. Alles betovert. Nomadics is een Magical Forest.

 

UiTPAS ruildeal

Ruil 10 UiTPAS-punten in en krijg 50% korting op deze voorstelling. Dit kan online via deze linkof in De Grote Post aan de ticketbalie.

Praktisch

Je kan meewandelen met de groep of ervoor kiezen om enkel naar de voorstelling te komen. Wandelaars komen toe in De Grote Post bij aanvang van de voorstelling en nemen dan plaats in de zaal om te kijken. De lange wandeling (13,9 km) start om 16u30. Om 19u15 kan men aansluiten voor de korte wandeling (2 km)

Inschrijven voor de wandeling kan door een mailtje te sturen naar ikdoemee@degrotepost.be. Geef in je mailtje jouw contactgegevens door, het aantal personen waarvoor je inschrijft en of je zal aansluiten op de lange of korte wandeling. Je ontvangt later nog een e-mail met de laatste praktische informatie.

Credits

choreografie Lisbeth Gruwez

compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe

performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija

dramaturgie Bart Meuleman

lichtontwerp Jan Maertens

kostuumontwerp Eli Verkeyn

stagiaires Victoria Rose Roy & Emma Meerschaert

productie Voetvolk vzw

coproductie KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse

residenties kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow