De Grote Post
© Yvan Mahieu

Foto-expo 'Hoffelijkheid'

VIRAAL
vr 24 jun 08:30 - zo 7 aug 22:00
24 jun
-
7 aug
Vanaf 08:30
  • 24 jun
    -
    7 aug
    Vanaf 08:30
    Lokettenzaal

Hoe leven we op een hoffelijke manier samen in de openbare ruimte? 

Om het menselijk verkeer in het openbaar een beetje draaglijk te houden gelden er regels, sommige eeuwenoud, andere vet modern. We nemen onze hoed af of vermijden het photobomben van een selfie. We houden rekening met elkaar, bij voorkeur op hoffelijke wijze.

Hoffelijkheid is belangrijk voor De Grote Post. Onze Lokettenzaal is een ontmoetingsplek, toegankelijk voor Arwan, Jeanne en alleman. We willen dan ook dat iedereen zich welkom voelt en dat het contact hartelijk verloopt. In alle richtingen. Daarom hebben we vorig jaar een nota gemaakt met afspraken. Hoffelijk duurt het langst.

De fotografen en videomakers van Viraal (De Grote Post) laten zich inspireren door het begrip hoffelijkheid. Ze onderzoeken geldende regels en hoe mensen die accentueren of net negeren. Hoe verandert een smartphone de interactie in het openbaar? Hoe kijken we naar daklozen en hoe kijken zij terug? Hoe klinken klassieke etiquetteregels vandaag en wat als je ze uitpuurt in een geanimeerde setting? Wat betekent hoffelijkheid in het verkeer? En, last but not least, wat ís hoffelijkheid precies?

Viraal stelt voor: foto’s van Kathie Danneels, Yvan Mahieu, Ilse Philips en Heidi Mares. Animatievideo’s van Chris Wuytack en video’s van Jos Coopman en Lijs Beeckman.

 

(Ook onderdeel van TAZ#2022)

Credits

Foto’s en video’s van Yvan Mahieu, Kathie Danneels, Ilse Philips, Chris Wuytack, Jos Coopman en Lijs Beeckman.