De Grote Post

De Langste Tafel

De Grote Post, CultuurCafé & Arktos
VUURWERK
za 16 dec 12:00
16 dec
12:00
  • 16 dec
    12:00
    De Grote Post, Oostende
    Lokettenzaal

We dekken De Langste Tafel en koken samen met het CultuurCafé voor 140 Oostendenaars een maaltijd vol hartverwarmende gerechten. 

Schuif op zaterdag 16 december aan bij ons buffet en laat je verwarmen door de smaken die Laurence en haar team jou serveren. Vier het leven en maak nieuwe vrienden. 

En er is meer. De Langste Tafel op VUURWERK is de start van een jaar vol gerechten waaruit liefde spreekt. ‘Voor wie zou jij graag eens koken, en wat zou je dan klaarmaken?’ Deze vraag stelden we aan 12 mooie mensen uit onze stad. Die gerechten vormen de basis voor ons groot buffet op VUURWERK 2024. Hun verhalen & recepten laten we mondjesmaat op je los. We delen ze vanaf januari 2024 maandelijks via de kanalen van De Grote Post – en je kan ze meteen ook proeven bij CultuurCafé waar ze als maandsuggestie op de kaart prijken.   
  
Wil jij ook graag koken voor iemand en jouw recept delen? Doen! Haal je affiche op in De Grote Post, pen je persoonlijke recept neer en hang het achter je raam. Zo maken we samen al die mooie verhalen in de stad zichtbaar. Dat smaakt naar VUURWERK! 

Kleur aan Tafel

Samen met Griet Dobbelaere begeleidt Martine Decroos vier ateliers waarin ze samen met de kinderen van Arktos De Langste Tafel voorbereiden. En ook Ilja Van Autreve komt mee aan tafel schuiven. We willen nog niet te veel verklappen. Maar dat ze een vleugje magie zullen toevoegen aan De Langste Tafel, dat staat vast. De sprankel in hun ogen zal ook jou laten stralen, hun warme wensen zullen ook jouw handen verwarmen. Met een betoverend tafelkleed en moedige fluisterwoorden – kleurrijk bijeengetapet door dromen en wensen – voegen ze vrolijke vonkjes toe aan De Langste Tafel. Zij zorgen ervoor dat we elkaar alleen maar moois en liefs en licht tijdens deze duistere wintermaanden zullen wensen. En een feestmaaltijd nooit zo zacht verteerbaar zal zijn.   

 

Het VUURWERK-buffet van CultuurCafé

WARM
Shakshuka (no egg - vegan)
Kip
Gebakken rijst

KOUD
SALADES
Lorres Koolsalade
Fattoush (Midden-Oosterse salade met sumac en granaatappel)
Feta-paprikasalade

SIDES Soft Taco
Koriander
Ingelegde ajuin
Gedroogde ajuintjes 
Krokante kikkererwten
Hummus

DESSERT
Chocomousse (vegan)
Panna Cotta
Lorres kaastaart

Credits

in samenwerking met Martine Decroos & Arktos

met dank aan MSKK ModelSpoorKlub van de Kust