Marc Dommage

REMEMBER THE DRAGONS… HORROR VACUI [#4]

+10 jaar | BERLIN, KOPERGIETERY, HETPALEIS
za 3 mrt 14:00 - 18:00
3 mrt
Vanaf 14:00

'Remember The Dragons…' is een remake van het gelauwerde 'Perhaps All The Dragons' door en voor jongeren. De ingrediënten zijn dezelfde: een ronde tafel met dertig schermen aan één kant en dertig jongeren aan de andere kant. Dertig één op- één verhalen.

Remember the dragons… is een feest van de leugen, enkel toegankelijk voor jongeren. Volwassenen zijn welkom in een bijzondere wachtruimte met live-verbinding met de zaal. Een ruimte die achteraf meer zal hebben betekend dan u zich nu kan inbeelden.

In China geven ouders een feest wanneer ze hun kind betrappen op een eerste leugen. Tijdens het feest geldt slechts een afspraak: er wordt uitsluitend gelogen. Vrienden en familie vertellen elkaar de meest waanzinnige verhalen alsof het allemaal waargebeurd is.
Geïnspireerd door deze anekdote en door andere ongelofelijke verhalen van overal ter wereld creëren BERLIN, KOPERGIETERY en HETPALEIS Remember the dragons…, een installatievoorstelling rond waarheid en fictie voor een jong publiek.

Als toeschouwer ben je zowel deelnemer als getuige. Wat is de kracht van een goed verhaal? Wat is waar en wat niet? En waarom vinden we dat zo belangrijk? Je neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Op dertig schermen kijken zestig ogen van kinderen uit alle hoeken van de wereld je aan. Een meisje voor je begint te vertellen.

Er volgt nog een verhaal, nog één en nog één. Dan lijkt de hele wereld plots samen te komen rond de tafel. Elk in hun eigen taal beginnen de kinderen met elkaar te praten en ontspint er zich langzaam een gesprek.

Geloof je wat er wordt verteld?

De ticketprijs geldt per duo, een kind + ouder.
Jongeren zijn ook welkom zonder ouders.

Credits

CONCEPT BERLIN NAAR ‘PERHAPS ALL THE DRAGONS’ CREATIE BART BAELE, YVES DEGRYSE, TOM STRUYF MUZIEK ERIC THIELEMANS EEN PRODUCTIE VAN BERLIN, HETPALEIS, KOPERGIETRY PRODUCTIE CELESTE DRIESSEN EN JELTE VAN ROY COPRODUCENTEN ROTONDES, TWEETAKT FESTIVAL BERLIN IS EEN ARTISTE ASSOCIÉ IN CENTQUATRE EN CREATIVE ASSOCIATE BIJ DESINGEL MET DE STEUN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP