De Grote Post

IEMAND VAN ONS

Teater Studio James Ensor
do 1 feb - zo 4 feb
1 feb
-
4 feb

Teater Studio James Ensor is een gezelschap van spelers en makers die van zichzelf een grote creatieve inbreng eisen, en een eigen interpretatie van teksten. Toneel met oog voor originaliteit in spel, scènebeeld en tekstkeuze, èn voeling voor maatschappelijke tendensen.

Wat weet u van politiek?

Wat weet u van de liefde?

Wat weet u van ons?

En wat weten wij daar nu van?’

Auteur Peter Vandenbempt van het Brussels theatergezelschap Tristero, schreef Iemand van ons aan de hand van uitspraken die hij uit de media plukte, voegde er een aantal verzinsels aan toe en bracht het geheel op smaak met echte ontboezemingen van de acteurs. Dat resulteert in een fijnzinnige en geestige tekst over fundamentele onderwerpen: van politiek en maatschappij tot liefde en relaties.

Een niet aflatende stroom feiten, statements, boutades, clichés, leugens en persoonlijke geheimen geven een inkijk in de gedachtewereld van de spelers. Over politiek, de liefde en mensen. Hilarisch genoeg blijken veel uitspraken over politiek ook voor de liefde te gelden.

Tamara Beschuyt, Manu Debruyne, Ronny Vanderstraeten en Rik Vanovenberghe gingen met gastregisseur Sara Vanderieck aan de slag met Tristero’s tekst. Samen herschreven ze ook het derde deel met anonieme eigen bekentenissen.

Wie van jullie zal iemand van ons herkennen?