What's Going On?

Saul Williams + WWWater + Susobrino + Chase The Nomad
za 23
maart

De Grote Post, Arenberg en Muziekclub De Zwerver presenteren een muziekprogramma als wapen tegen oorlog, onrechtvaardigheid en ongelijkheid.

Saul Williams verzamelt geëngageerde artiesten in een pleidooi voor meer menselijkheid: Susobrino verzorgt de ritmische prelude tot 's lands muzikale belofte Charlotte Adigéry en haar WWWater de zaal in vuur en vlam zetten.

 

Saul Williams

Saul Williams is een van de krachtigste stemmen van de alternatieve hiphop. Hij is actief als dichter, schrijver, muzikant, acteur en filmmaker. Als pionier van de ‘slam poetry’ maakte hij naam met zijn unieke mengvorm van rock, hiphop en spoken word.

 

 

Eerder werkte hij werkte samen met o.a. Rick Rubin, Trent Reznor (Nine Inch Nails) en Zack de la Rocha (Rage Against the Machine). Zijn werk wordt gekenmerkt door protest tegen ongelijkheid en onrecht, voor het hacken van de maatschappelijke, politieke en economische constructies die zulke situaties in stand houden.

 

WWWater

Wwwater is het project van de Gentse zangeres en producer Charlotte Adigéry. Hierin werkt ze samen met Bolis Pupul (The Germans) op keyboard en Steve Slingeneyer (ex-Soulwax) op drums. Muzikaal kent Water geen grenzen, het gaat van technopunk tot triphop, hiphop, soul, no wave en minimalistische electronica.

 

 

Bovenal is het edgy, cutting edge, eigentijds en werkt het onverbiddelijk op de heupspieren. Zowel met Wwwater als onder haar eigen naam (2 EP’s op het vermaarde DEEWEE label van Soulwax) lacht de toekomst Charlotte Adigéry toe. Neneh Cherry en Young Fathers zijn al grote fan, nu de rest van de wereld nog.

 

Susobrino

Susobrino die we afgelopen zomer aan het werk zagen tijdens TAZ iw het alterego van de 23-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Vanobbergen. Na een reis door Bolivië, ‘back to the roots’, kwam deze Limburger terug met tal van muzikale field recordings. Gaande van het carnaval tot de natuur of het dagelijkse leven. Die opnames en andere etnische muziek mixte hij hier met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack. Het resultaat is te horen op zijn intrigerende debuut -EP ‘Mapajo’.

 

 

In 2018 won Susobrino de The Champion Sound Beat Battle en werd hij ook genomineerd voor de Redbull elektropedia Awards en de Bill-Awards.

 

Chase The Nomad

Chase the Nomad is ongetwijfeld één van Oostendes beste en interessantste DJ’s, zeker in het funk/soul/hiphop segment. Hij is bekend van zijn eigen feest Nomadizm maar is ook veelvuldig te gast in Copador, op Instant Karma of tijdens Leffingeleuren.

 

WWWater
Chase The Nomad
Susobrino

What's going on?

22 maart 2016: Brussel wordt opgeschrikt door bloedige terroristische aanslagen. In de Antwerpse Arenberg beslist Saul Williams zijn geplande optreden te laten doorgaan.
 

What’s going on? anno 2019 stelt de vraag van Marvin Gaye uit 1971 opnieuw. Exact drie jaar na de aanslagen keert Saul Williams terug naar Antwerpen en reist een dag later door naar Oostende, de stad die Marvin Gaye heelde. De cirkel is rond.

You know we've got to find a way to bring some lovin' here today.
Marvin Gaye

Credits

PRODUCTIE: De Grote Post / Arenberg / Muziekclub De Zwerver

What's Going On? ook in Arenberg op 22.03 meer info ...

 MET DANK AAN: KAAP

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info