Wannes Cré

Memento Mori! !iroM otnemeM

Els Dietvorst
za 2 nov 20:30
2 nov
20:30

Memento mori betekent zoveel als ‘Denk eraan: je sterft ooit’. Hoe leef je eigenlijk in de schaduw van de dood? Els Dietvorst antwoordde met twee theatermonologen.

In de eerste monoloog belichaamt de iconische Vlaamse acteur Dirk Roofthooft iemand met een obsessie voor de dood op zoek naar een zinvol bestaan. Die filosofie zet Dietvorst naast indrukken van haar eigen plattelandsleven in Ierland. Schoonheid en vergankelijkheid als keerzijden van dezelfde realiteit.

 

De tweede tekst krijg je in het gezicht geslingerd door jonge maakster Aurelie Di Marino, die we nog kennen van If there weren’t any blacks en Cerebriraptor. Dietvorst schreef deze harde maar hoopvolle monoloog na het overlijden van haar broer. Boodschap? De wereld draait door, sta op en ga verder.

 

Op allerzielen brengen Roofthooft en Di Marino een stuk over levensdrang, oog in oog met het noodlot. Een tweeluik gebracht door topperformers.

Tip

Deze voorstelling wordt gepresenteerd als finissage bij de expo ‘Wintrum Frod’. Deze duotentoonstelling van Els Dietvorst en Orla Barry vindt plaats in Mu.zee - Oostende en Permekemuseum - Jabbeke van 06.07.'19 t.e.m. 03.11.'19.

Hyperpersoonlijk, schrijnend, en tegelijk hoopvol.

De Morgen

Credits

tekst/scenografie/regie Els Dietvorst

met Aurelie di Marino, Dirk Roofthooft

dramaturgie Esther Severi