Kurt Van der Elst

Locke

Compagnie Cecilia
31 jan
20:00
  • vr 31 jan
    20:00
    zaal Grote Post
    Geweest

Locke is een muzikale en subtiele ontploffing van emoties die niemand onberoerd laat.

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt zoals elke dag van het werk naar huis. Plots beslist hij aan de verkeerslichten rechtsaf te slaan waar hij normaal links moet. Wat volgt is een hartverscheurend verhaal vervat in een anderhalf uur durende autorit. Stap voor stap ontdekken we wat Ivan drijft om van zijn dagelijkse route af te wijken en zijn hele leven op het spel te zetten …

 

Niemand minder dan klasbakken Tom Vermeir en Koen De Graeve vertolken dit straffe filmscenario van de hand van Steven Knight, de man achter de Britse tv-serie Peaky Blinders. In een regie van Yahya Terryn speelt telkens één van de twee acteurs de hoofdrol terwijl de andere zes bijrollen op zich neemt. De avond erop wisselen de rollen gewoon om. Een theatraal hoogstandje over verantwoordelijkheid nemen en principes volgen, ook als je daardoor alles dreigt kwijt te spelen. Omdat de waarheid boven alles staat.

 

De soundtrack van de hand van Johannes Verschaeve, Luk Vermeir, Frederik Heuvinck en Ben Brunin zet alles extra onder stoom.

Credits

tekst/regie Yahya Terryn

spel Koen De Graeve, Tom Vermeir

muziek Ben Brunin, Frederik Heuvinck, Johannes Verschaeve, Luk Vermeir

met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info