De Grote Post
Paul Pitteljon

Mother + Thin Line Men + DJ Chesko
Oostendse Avond
vr 7 feb 21:00
7 feb
21:00
  • 7 feb
    21:00
    Staand concert
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Het is een publiek geheim dat er muziek in de Oostendse zeewateren schuilt. Geen betere reden om het weekend knallend in te zetten met deze Oostendse Avond.

Talrijke grote namen uit de Belpopgeschiedenis schreven hun eerste nummers in de Stad Aan Zee. Goedgelovigen beweren dat het iets te maken heeft met de inspirerende zeelucht die inwerkt op het artistiek brein.

Mother

Mother is een jonge band (met leden in Ithilien en ex-Nemea) uit Gent en Oostende die een donker verhaal vertelt. Dit doet ze door een conceptnummer van 45 minuten, ondersteund door visuele elementen. Hun stijl doet wat denken aan een verweven vorm van black, post, sludge en doom.
 

 

Thin Line Men

De broers Patrick en Kristof Kimpe en brother-in-arm Glenn Rotsaert, kruipen naar aanleiding van de Oostendse Avond van 7 februari nog eens in de huid van ’Thin Line Men’, de rockgroep waarmee ze al van in de nineties een zekerheid waren in de Oostendse rockscene. Hun energieke gitaarrock bracht hen al op de podia van o.a. de Vooruit, de Zwerver en de AB Club, én… ze stonden geprogrammeerd op de allereerste Oostendse Avond in De Grote Post in 2012.


Meerdere nummers van hun laatste album ‘Out On The Tiles’ werden opgenomen op de playlists van Radio 1 en StuBru. Twee jaar terug was er een éénmalige zijsprong als begeleidingsband voor een soloproject van Oostendse punklegende Dubbe (‘Dubbe & The Beast’), samen met Peter Hintjens op sax en Louis Feys op drums. Uit deze samenwerking groeit een ’nieuwe’ band met een geheel nieuw repertoire van ‘loud rock ’n’ roll music’. 
 

DJ Chesko

Chesko Geert Vandekerkhof, frontman bij Der Klinke, draait al sinds 1985. Eind jaren 90 maakte hij samen met 2manydjs deel uit van het 'Hang The DJ-team' van Studio Brussel.  

 

Praktisch

  • De deuren gaan open om 20:30 uur.
  • Het concert begint om 21 uur.