za 12 okt 20:30

Geppetto & the Whales + Vito

12 okt
20:30
  • 12 okt
    20:30
    zaal Kleine Post

Op het nieuwe album ‘Passages’ staan nummers die ademen. Soms vredig en ontroerend, dan weer opzwepend of donker.

Gepetto & the Whales

Zeven jaar na hun debuut-EP ‘People of Galicove’ hebben de Antwerpenaren van Geppetto & the Whales al heel wat om op terug te kijken: een finaleplaats in Humo’s Rock Rally, een nominatie voor een MIA, een platendeal bij PIAS, een goed ontvangen debuutalbum (‘Heads of Woe’), een mention op de website van Coldplay en overvloedige airplay op Stubru en Radio 1.

 

Het vakmanschap van dit zestal vindt overal weerklank, ook internationaal. Voor het album ‘Passages’ kon de band terecht onder de vleugels van Brian Joseph, producer van onder meer Bon Iver, Local Natives en Sufjan Stevens. Ze reisden afgelopen winter naar Wisconsin (VS) om de nieuwe songs op te nemen, een blend van melodieën als handbewerkte miniaturen en adembenemende soundscapes. Puurheid, liefde voor het vak, mooie muziek: de essentie van songwriting straalt van de songs op ‘Passages’.

 

Vito

De muziek van het Gentse Vito kan je het best omschrijven als Belgicana. Denk aan een melancholische mix van Patti Smith en Kurt Vile in een discotheek na sluiting. Vito won in 2018 de TAZ Jongmuziekprijs en was dat jaar ook geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Stubru.

 

Credits

zang/gitaar Sander Sterkens
zang/gitaar Kobe Dupont
zang/gitaar Nikas Goossens
bas Jan Fransen
toetsen Tobie Speleman
drums Carlo Van Nispen

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info