De Grote Post

Hedendaagse Dans voor 50- plussers met Klaas Freek Devos

Elevation DanceCademy
di 3 mrt - di 24 mrt
3 mrt
-
24 mrt

Ook dit jaar organiseert Elevation DanceCademy workshops hedendaagse dans voor 50-plussers. Deze reeks wordt gegeven door Klaas Freek Devos.

Klaas Devos (1985) studeerde hedendaagse dans en choreografie aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen. Na afstuderen engageerde Devos zich tot een studie in theaterwetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Antwerpen. Daar legde hij de basis voor een esthetisch onderzoek dat hij verdergezet heeft als lid van de eerste generatie onderzoekers aan de School for Advanced Performance and Scenography Studies (Apass) te Brussel. Hij ronde dit dans- en theoretisch onderzoek af aan de Performance Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.), een onderzoeksprogramma gefaciliteerd door Anne Teresa De Keersmaeker te Brussel.

 

Vandaag creëert Klaas Devos met zijn open collectief Barely imaginable Beings performances die inspelen op de uitwisseling van belichaamde kennis en op die manier inzoomt op de poëtische intimiteit van het (mis)verstaan. Deze performances ontvouwen zich in dialoog met hedendaagse muziek, digitale kunst, beeldende kunst, neurowetenschappen, en filosofie. De choreografische praktijk wordt uitgebreid in de vorm van uitwisselingen in performative lezingen, dansworkshops en onderzoeksgroepen.

 

Voor meer informatie over Klaas Devos en zijn collectief Barely Imaginable Beings surf naar: www.klaasdevos.eu

 

Praktisch

 

De workshopreeks gaat door op

• Dinsdag 3 maart 
• Dinsdag 10 maart
• Dinsdag 17 maart
• Dinsdag 24 maart 
 

telkens van 19 tot 21 uur in zaal Telefonie. 

 

Kostprijs: € 80 voor de volledige reeks. 

 

Inschrijvingen en info via info@elevationdancecademy.be