Philippe Digneffe

Simon, Garfunkel, My Sister & Me

Kristien De Proost & Bwanga Pilipili
vr 20 nov 20:00 - 21:30
20 nov
20:00 - 21:30
  • 20 nov
    20:00 - 21:30
    zaal Grote Post

Simon, Garfunkel, My Sister & Me gaat over rivaliteit in al haar vormen. 

In 1981 spelen Paul Simon en Art Garfunkel een legendarisch benefietconcert in Central Park New York. De avond gaat de geschiedenisboeken in als een muzikaal feest van vriendschap en solidariteit.

Een jaar later lokt het live album ten huize De Proost hevige ruzies uit tussen twee zussen. Wie was ook alweer de rechtmatige eigenaar van de plaat? Nog later ontdekt actrice en resident Kristien De Proost dat Simon & Garfunkel ten tijde van het concert eigenlijk al gesplit waren. Maar de show moest doorgaan.

Anno 2020 nodigt De Proost (zie ook Mount Average) theatermaakster Bwanga Pilipili naast haar op de planken uit voor een heropvoering van dat befaamde Central Park-concert. Simon, Garfunkel, My Sister & Me – mee tot stand gekomen tijdens een residentie in De Grote Post afgelopen seizoen – gaat over rivaliteit in al haar vormen.

Live vs opgenomen, vrouw vs man, zwart vs wit, Europa vs Amerika. Maar vooral over het recht om te blijven zingen wat je wil.

[…] zo secuur en slim geconstrueerde voorstelling om je naar huis te sturen vol vragen en goesting om vanaf nu anders in het leven te staan.

Els Van Steenberghe – Knack Focus

Credits

van/met Kristien De Proost, Bwanga Pilipili

scenografie/kostuums Marie Szersnovicz

geluid Brecht Beuselinck

licht Lucas Van Haesbroeck

dramaturgie Sara Vanderieck

productie Kristien De Proost, kunstencentrum nona

coproductie Arenbergschouwburg Antwerpen, CAMPO, C-TAKT, De Grote Post, wpZimmer

met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Sabam for Culture

met dank aan AdLiB - Residences au Libitum