(c) Ilse Philips
di 18 mei 13:30

Island of slow (8+)

Lize Pede
18 mei
13:30

Island of slow is een surreële, visuele performance. Alleen is de performer hier een gigantische prop plastic. Een abstract geheel dat langzaam transformeert tot een audiovisuele sculptuur.

Tijdens een residentie in Indonesië ontmoette Lize Pede de Filipijnse kunstenaar Roberth Fuentes, die net als Lize bezig was met een kunstproject rond plastic. Terwijl Lize de esthetische waarde van het materiaal onderzocht, kwam de interesse van Roberth voort uit het vervuilingsprobleem. Samen creëerden ze, deels tijdens een residentie in De Grote Post, Island of slow.

 

Met ontroering, humor, verwondering en speelsheid laten ze de beelden vrijuit spreken. Een inspiratie om schoonheid te ontdekken tussen mens, materie en object.

 

milieu – plasticsoep – objectentheater

Credits

concept Lize Pede
makers Lize Pede, Roberth Fuentes
spel Lize Pede
assistentie Niko Himschoot
lichtontwerp Maarten Snoeck
met steun van Departement Cultuur, Jeugd & Media, Vlaams Cultuurhuis, de Brakke Grond, Festival CEMENT, De Grote Post, kunstencentrum Vooruit, CAMPO
met dank aan Ruth Marien, Tiemen van Haver, Ruth Duprez, Menzo Kircz, Martha Atienza, Simon Vanheukelom, Annelies Van Hullebusch, Elisabeth Ida, Krokusfestival, IACS_kemlu


 

Bekijk deze special

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info