Mia Kermis (10+)

Stefanie Claes / Lucinda Ra
ma 7 feb 13:30
7 feb
13:30

Mia Kermis is een ode aan vondelingen en aan de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong.

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst?

De namen van de vondelingen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis. 

Stefanie Claes creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien.

"Er zit een enorme verbeeldingskracht achter deze voorstelling, die woorden overbodig maakt. Claes hoeft maar de ijzerdraadjes van Mia's armen naar haar oren te buigen om duidelijk te maken dat het Mia even te veel wordt. Dit is een stuk voor wie op zoek is naar zijn of haar roots, maar evengoed voor iedereen die zich wel eens alleen voelt."

Magali Degrande, Nieuwsblad

Credits

concept, ontwerp en spel Stefanie Claes
feedback en dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden
lichtadvies Iwan Van Vlierberghe
affichebeeld Sarah Yu Zeebroek
een productie van Lucinda Ra i.s.m. De Studio
met de steun van Vooruit & KAAP
met dank aan Het Bos, CC Het Gasthuis Aarschot, Het Oude Badhuis, WALPURGIS/deFENIKS