Trouw met mij!

Liefde tussen de lijnen - Dienst Cultuur
za 18 feb 20:00 - 22:30
18 feb
20:00 - 22:30
  • 18 feb
    20:00 - 22:30
    zaal Grote Post

Lize Spit en Rob van Essen zijn allebei schrijver en ze zijn van elkaar. En ze plannen te trouwen. Dat willen ze in Oostende doen.

Waarom al geen feest vóór het officiële feest? In een theaterzaal met je bevriende schrijvers-muzikanten en helemaal met alles erop en eraan: een ceremonie, alternatieve geloften, odes aan de liefde en aan elkaar, met de medewerking van het publiek.

Ben je benieuwd hoe ze in het huwelijksbootje treden? Trek je beste kleren aan, grijp je partner bij de arm, breng iemand mee of trek er alleen op uit: het maakt niet uit! Kom mee kijken en genieten.

Gastenlijst

- Lize Spit kwam met Het Smelt (2016) als een komeet het literaire firmament binnen. Twee jaar geleden verscheen de fel besproken roman Ik ben er niet. Rob van Essen noemt men ‘een genre op zich’. Van zijn romans kreeg De goede zoon de Libris literatuurprijs 2019. Recent verschenen de verhalenbundel Miniapolis en zijn eerste dichtbundel Alleen de warme dagen waren echt. Deze twee geliefden nemen ons per brief aan elkaar mee op het podium, naast andere getalenteerde genodigden. Speels en met humor.

- Podiumtalent en schrijfster Anneleen Van Offel leest voor uit nieuw werk. Haar eerste roman Hier is alles veilig zag onlangs het licht.

- Joost Oomen maakt altijd een glimlach los. De titels van zijn recente romans Het Perenlied en Visjes zeggen genoeg.

- Dichter en roekeloos performer Andy Fierens maakt een selectie uit zijn eigen werk over de liefde. Zijn stijl varieert van ingetogen tot hilarisch.

- Bregje Hofstede leest voor uit de pas verschenen pikante novelle December. Haar fijnzinnige, persoonlijke stijl kon je recent ontdekken in Slaap Vatten en Drift.

- Thomas Heerma van Voss schrijft opgemerkte romans (o.a. Condities), essays, columns en korte verhalen. Hij maakte een passende selectie voor de feestelingen om van te proeven.

- Lisette Ma Neza won in 2017 het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Met een zachte stem en zinderende présence neemt ze ieder voor zich in.

- Lucky Fonz III, een man met een gitaar en een missie, schrijft prachtige liedjes. Ze ontroeren en doen lachen, denk aan titels als Ik heb een meisje, of Ik ben een sukkel.

- De Kift is al dertig jaar een energieke, theatrale fanfare-punkband met een grote liefde voor wereldliteratuur. Zij sluiten deze alternatieve ceremonie feestelijk af, terwijl we onze hoeden de lucht in gooien.

- Presentatie door Maud Vanhauwaert. Wie anders dan deze woordkunstenares (Het stad in mij, Wij zijn evenwijdig) konden ze vragen om deze hoogmis in goede banen te leiden, tot de inzegening volgt?

Vrijblijvende dresscode: je favoriete trouwkledij

Kom feesten in je favoriete trouwkledij: is je oude trouwkostuum nog steeds favoriet of zou je voor een compleet andere outfit gaan mocht je vandaag in het huwelijksbootje stappen? Dos je uit voor het feest en kom meevieren!

Het mooiste, origineelst geklede paar (m/v, m/m, v/v, x/x…) gaat met de eer en een mooie prijs lopen!

Praktisch

20.00 uur, met aansluitend om 22.15 uur de trouwparty in zaal Panorama

Tickets: 15,00 euro

UiTPASvoordelen tijdens Liefde tussen de lijnen

Met een ticket van ‘Trouw met mij!’ krijg je ook toegang tot de trouwparty. Monsieur Le Selecteur (aka dj Jan Ducheyne) nodigt uit op de dansvloer. Schrijver-performers Jeroen Olyslaegers & Nikkie van Lierop zorgen voor een korte act tussendoor. Er doen al allerlei scenario’s de ronde, maar dat is van horen zeggen. Gooi die benen en armen los!