De Grote Post

FLANDRIA

Roland Gunst
PATRI(N)OT
za 27 apr 17:00
27 apr
17:00
  • 27 apr
    17:00
    Patri(n)ot
    zaal Kleine Post

In FLANDRIA, een opera-performance, geeft de Vlaams-Congolese kunstenaar Roland Gunst 'De Leeuw van Vlaanderen' een nieuwe identiteit.

Gunst heeft een dubbelzinnige verhouding met ‘onze’ Leeuw. Enerzijds boezemt het klauwende beest, zoals opgevoerd door de vendelzwaaiende extreemrechtse strekkingen, hem angst in. Anderzijds doet die angst hem verlangen naar een leeuw die het volk zal redden en die zwart is.

 

De zwarte leeuw Koning Lion I, de belichaming van een hybride, meervoudige identiteit, verschijnt ten tonele en zal voor eens en altijd het integratievraagstuk oplossen. FLANDRIA wordt opgevoerd in een installatie waarin symbolen uit de Vlaamse en Congolese culturele traditie naast elkaar mogen bestaan en in elkaar overgaan.

 

Weetje: De roots van Koning Lion kleuren een klein beetje Oostends doordat Gunst in september 2018 tijdens een residentie in De Grote Post aan deze voorstelling zal werken.

 

 

 

Festival Patri(n)ot


In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25 t.e.m. 28 april buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

 

 

Combi-ticket voor het ontbijtgesprek 'Patri(n)ot'


Combineer deze voorstelling met met een ticket voor het Ontbijtgesprek 'Patri(n)ot' op 07 april 2019, wat de beleving extra kruidt. Een combi-ticket kost €25.

 

Credits

concept, regie, tekst & spel: John K Cobra / Roland Gunst
muzikale compositie: Benjamien Lycke
libretto: Mien Bogaert
dramaturgie: Matthias Velle
scenografie: Kachiri Faes
kostuumontwerp: Thomas van Dyk
sopraan: Emma Posman
muzikale uitvoering: Kugoni Trio
Lichtontwerp: Stef Stessel
productie: John K Cobra institute of Videoartfacts & LOD muziektheater
coproductie: NTGent, Victoria Deluxe, Kunstencentrum Vooruit & BOZAR
in samenwerking met: De Grote Post Oostende
met dank aan: WIPCOOP, Koninklijk Museum voor Midden-Afrika Tervuren
met de steun van: De Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid