De Grote Post
© Karolina Maruszak

SHEL(L)TER (7+)

Zonzo Compagnie & hetpaleis
zo 8 mei 15:00 - 16:00
8 mei
15:00 - 16:00
  • 8 mei
    15:00 - 16:00
    zaal Grote Post
    Geweest

Een totaalervaring rond ‘anders zijn’ en het universele verlangen naar een thuis.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan in de branding. Via ontmoetingen met kleurrijke figuren op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren zij nog het meest van hem? Samen met het bijzondere aanspoelkind ontdek je alles voor het eerst.

Zodra de lichten doven, word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens muziek dan weer film of woord je gidsen doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. SHEL(L)TER is een modern sprookje voor hoofd en hart met thema’s als anders zijn, naastenliefde en eigenwaarde, over een universeel verlangen naar bescherming, een thuis en het gevoel ergens te horen.

Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck slaan de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Liesa Van der Aa neemt het muzikale luik voor haar rekening, met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Een dijk van een voorstelling, met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen – ★★★★

Concertnews

Credits

regie & tekst Nathalie Teirlinck

compositie Liesa Van der Aa, Jon Birdsong

decor Marie Szersnovicz

kostuums Vanessa Evrard

muzikale uitvoering Nele Paelminck & Spiral Consort (Bert Bernaerts, Jon Birdsong, Tobe Wouters of Niels Van Heertum, Gregory Van Seghbroeck) 

lichtontwerp Sander Salden

geluidsontwerp Bob Hermans

productie Zonzo Compagnie & hetpaleis

coproductie Cultura Nova

met steun van Vlaanderen, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures, Belfius/Isabelle Molhant

met dank aan het Aquarium-Museum van Luik