Wat is er te zien vanaf

op
geen voorkeur
 • zo 4 okt

  Drie Generaties

  Familie De Cauter

  Drie generaties De Cauter die samenvloeien tot één natuurlijk geheel.

  Generatie na generatie brengt de familie De Cauter fantastische muzikanten voort. Stamvader Koen De Cauter is zanger en een autoriteit op gitaar en sopraansaxofoon. Myrddin, Koens jongste zoon, leerde op jonge leeftijd klarinet spelen en legde daarna als gitarist een briljant pad af langs jazz, klassieke muziek en flamenco. Celliste Imre debuteerde vorig jaar op Gent Jazz aan de zijde van haar vader Myrddin.

  Djalt, de zoon van Koens oudste zoon Waso, koos trompet en ontdekte op zijn 13de de jazz uit New Orleans. Zo ontstond er een diepe muzikale band tussen hem en zijn grootvader Koen. En daarmee is de cirkel rond.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt

  Rondleiding

  Tournee Gaston

  Een unieke blik achter de schermen op de architectuur van De Grote Post.

  Wat als architect Gaston Eysselinck nog zou leven? Wij zijn ervan overtuigd dat hij heel trots zou zijn op de herbestemming van ‘zijn’ postgebouw. In 2013 werd ons bruisend cultuurhuis geselecteerd voor de Vlaamse Monumentenprijs. Onze bedreven gidsen laten je kennismaken met de architectuur en de geschiedenis van het gebouw. Zo kom je onder andere te weten hoe de generatie B-Architecten bij de renovatie oude met nieuwe elementen vermengde.

  Een reis naar het verleden die je een glimp laat opvangen van hoe ver Eysselinck op zijn tijd vooruit liep. Een unieke en exclusieve blik achter de schermen, ook op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. En voor één keer zullen de muren wel spreken …

 • za 10 okt
  Work in progress

  A pair of socks

  Laura Vroom & Mira Bryssinck

  Een collagevoorstelling van personages, verhalen en bewegingen.

  Vertrekkend vanuit persoonlijke anekdotes gaan theatermakers Laura Vroom en Mira Bryssinck in gesprek met mensen die beroepsmatig geconfronteerd worden met de gevoelens van anderen. Een onderzoek naar de rekbaarheid van empathie.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt

  installatie

  Mardulier & Deprez

  Ruben Mardulier en Michiel Deprez zien circus als een medium voor interactie tussen mensen, hun omgeving en objecten om hen heen. 

  Ze presenteren een samenhang van spontane verzinsels in een mix van disciplines die tijdens hun residentie tot stand kwam.

   

 • za 10 okt
  tekstlezing

  Huize Papin

  Ilse de Koe, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster

  Huize Papin is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van tussen de twee Wereldoorlogen in Frankrijk. De Franse bevolking was wekenlang in de ban van de gebeurtenissen.

  Een gewezen operazangeres woont samen met haar zoon. De tirannieke diva dwingt haar muzikale nageslacht in de ondergeschikte rol van begeleider van haar vocalises. Dit spel van dominantie en underdog wordt brutaal doorbroken door de aanwerving van nieuwe diensters in de villa. De zussen Papin doen hun intrede en verstoren meteen de delicate balans.

  Ilse, Tania, Karlijn en Nils werken aan deze voorstelling tijdens een residentie in De Grote post in september. Tijdens KIEM houden ze een tekstlezing van Huize Papin, work in progress dus. De afgewerkte voorstelling is te zien op zaterdag 7 november in De Grote Post.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt

  installatie

  Erki Devries & Freija Van Esbroeck

  Beeldend kunstenaars Erki Devries en Freija Van Esbroeck van WIThWIT werkten bij ons aan hun familievoorstelling De Tijdtemmer.

  Voor KIEM maken ze een parcours langs op zichzelf staande beelden uit de voorstelling: stop motion animaties, een geluidsinstallatie en sculpturen die via bewegende lichtbronnen schaduwbeelden genereren.

 • za 10 okt
  Work in progress

  De Staat van Zijn (werktitel)

  Yinka Kuitenbrouwer

  Drie zoekende stemmen in een eenzame wereld.

  Na de integere voorstellingen "HonderdHuizen", "Kan dus niet" en "Morgen werd alles" anders schrijft theatermaker Yinka Kuitenbrouwer een nieuwe theatertekst over ‘ergens thuishoren’. 

  Tijdens een allereerste tekstlezing hoor je drie zoekende stemmen in een eenzame wereld: zijzelf als Nederlandse in België, een Syrische man die ze in Gent ontmoette en een fictief personage, een staatloos kind.

 • za 10 okt

  Soloconcert

  Tara Pasveer

  Alternatieve pop met toetsjes folk, jazz en vrije improvisatie.

  De Nederlandse singer-songwriter en multi-instrumentaliste Tara Pasveer studeert Popular Music in Londen.

  Samen met kompaan Viktor Perdieus won ze vorig seizoen de TAZ/De Grote Post Residentieprijs voor Jong Muziek onder de naam Pompelmoes. Begin dit jaar speelden ze tijdens Chambres d’O een intiem huiskamerconcert.

 • za 10 okt

  Bikisolo

  Viktor Perdieus

  Improvisatie, kleurrijke klanktapijten, catchy melodieën en opzwepende grooves.

  Saxofonist en multi-instrumentalist Viktor Perdieus, de andere helft van popduo Pompelmoes, denkt na over zijn muzikaal verhaal als solo-artiest.

  Samen met kompaan Tara Pasveer won hij vorig seizoen de TAZ/De Grote Post Residentieprijs voor Jong Muziek onder de naam Pompelmoes. Begin dit jaar speelden ze tijdens Chambres d’O een intiem huiskamerconcert.

 • za 10 okt
  Work in progress

  CRIP (werktitel)

  Charlotte Goesaert

  Een onderzoek naar dans als documentaire en de beperking van het lichaam. 

  Samen met videomaker Jochem Baelus filmde en interviewde Charlotte Goesaert mensen met ‘abnormale’ lichamen: van fysieke beperkingen tot bodybuilders. Daarna dompelde ze zich onder in extreme bewegingsvormen, met als doel het (on)volmaakte lichaam fysiek voelbaar te maken op scène.

 • za 10 okt

  Pompelmoes

  Tara Pasveer & Viktor Perdieus

  Na twee solo’s eerder op de dag wordt het duo Pompelmoes herenigd.

  Een bonte set eigenzinnige songs met zang, banjo, sax, een gedeeld drumstel en mini retrokeyboards. Volgens de TAZ-jury winnen Tara en Viktor met hun ontwapenende charme de harten van hun publiek.

 • za 10 okt
  -
  zo 11 okt
  Première

  Du bout des doigts

  Gabriella Iacono & Grégory Grosjean

  Een man en een vrouw dansen samen doorheen de eeuwen. Tijdens hun reis herbeleven ze grote historische gebeurtenissen.

  Ze hebben een koffer bij gevuld met decors in miniatuur. Hun handen doen de rest. Op hun vingertoppen flaneren ze langs bekende scènes, van Broadway tot Parijs, van Brussel tot Harlem.

  Al tien jaar vormen de Italiaanse Gabriella Iacono en Fransman Grégory Grosjean een duo dat zich op de grens tussen film en theater beweegt. Tussen hun vele internationale partners rekenen ze onder andere Sidi Larbi Cherkaoui en Jaco Van Dormael, maar ook De Grote Post.

  Tijdens een residentie creëerden ze namelijk een deel van dit dansmateriaal. Een originele vingerchoreografie voor iedereen vanaf 10 jaar!

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info